Jak to się zaczęło?

W 2022 roku Maciej – pomysłodawca, założyciel i szef produkcji w GURU Ferment, łącząc swoje wieloletnie doświadczenie w pracy w restauracjach oraz zamiłowanie do fermentacji, opracował GURU Tempeh.

Niedługo po tym dołączyła Alicja i wzięła w swoje ręce kreatywną część GURU. Tworząc wizerunek marki kieruje się wykorzystywaniem nieoczywistych rozwiązań.

Jaką misję ma GURU?

Zaczynając prace nad GURU naszą misją było stworzenie jakościowego, roślinnego produktu, skrojonego na miarę czasów, w jakich żyjemy. Zależało nam na opracowaniu składnika, który będzie równie prosty i uniwersalny, jak tofu, wysoce bogaty w białko oraz produkcja, którego będzie jak najmniej szkodliwa dla środowiska.

Co nas wyróżnia?

Jako jedyni w Polsce, produkujemy tempeh w oparciu o rodzimy groch, dzięki czemu możemy skracać łańcuchy dostaw i minimalizować ślad węglowy. Zaadoptowaliśmy nowoczesną technikę otwartej fermentacji do wytwarzania tempeh dzięki czemu udało nam się uzyskać produkt o wyjątkowym charakterze, który świetnie sprawdza się kuchni.

GURU_Ferment_logo

Informacje

Dane kontaktowe

Adres E-mail

sklep@guruferment.pl

Telefon

602 157 585

Guru
Logo
Twój koszyk